KAKO ZAMENITI SLAVINU NA SUDOPERI

KAKO ZAMENITI SLAVINU NA SUDOPERI – detaljno objašnjenje. Saznajte koji alat vam je potreban i kako pravilno zameniti slavinu na sudoperi.


Potrudićemo se da Vam na najbolji način objasnimo kako zameniti slavinu na sudoperi. Bitno je naglasiti da se ovo objašnjenje odnosi na slavinu/bateriju na sudoperi, ne na zidne slavine/baterije.

Kako zameniti slavinu na sudoperi

Nivo poznavanja posla: Srednji-visok (ukoliko niste vični da obavite posao, nemojte rizikovati, može doći do havarije – poplave i velike materijalne štete)

Potreban alat: Plastičan ključ (dolazi sa novom baterijom) i ključ 10 (desetka).

Pre svega, potrebno je da zatvorite dotok vode za slavinu koju menjate i tu mogu da nastanu prvi problemi. Zatvaranje ventila (ek ventila) je neophodno da bi se zamenila slavina sudopere (kako zameniti slavinu na sudoperi). Ukoliko primetite da se ventili teže zatvaraju ili se ne zatvaraju uopšte, stanite sa svime.

Potreban Vam je vodoinstalater radi zamene neispravnog ventila. Nemojte na svoju ruku dalje dirati ventile iz razloga što može doći do pucanja ventila i poplave (kako zameniti slavinu na sudoperi).


Objašnjenje – kako zameniti ventil za vodu


Idemo dalje sa zamenom slavine na sudoperi. Samo u slučaju da su ventili ispravni i da ste zatvorili dotok vode, pristupite skidanju stare slavine (kako zameniti slavinu na sudoperi). Iskoristite plastični ključ koji ste dobili uz novu bateriju i odvrnite centralni šraf na staroj slavini. Zatim, raskačite dovod vode slavine (creva) sa ek ventila (vodovodni ventili) korišćenjem ključa 10 (ventil mora biti zatvoren) i pažljivo skinite česmu.

Kako zameniti slavinu na sudoperi – montaža

Uzmite novu slavinu, stavite je na predviđeno mesto, obratite pažnju na creva koja idu iz slavine/baterije. Sledeće što je potrebno da uradite jeste da zavrnete centralni šraf slavine, da je fiksirate (kako zameniti slavinu na sudoperi). Zatim, potrebno je da spojite vodovodna creva sa ek ventilima. Uz slavinu obično se dobijaju gumice za vodovodna creva koje koristite umesto kudelje/kučine. U slučaju da ne dobijete pomenute gumice, obavezno koristite kudelju/kučinu (kako zameniti slavinu na sudoperi)!


Kako zameniti slavinu na sudoperi - Vodoinstalateri Beograd

Kako zameniti slavinu na sudoperi – Vodoinstalateri Beograd


Kako zameniti slavinu na sudoperi – proba

Nakon zavrnutih creva za vodu, proverite da li ste sve lepo spojili i zategli. Sledi proba da li je sve pravilno odrađeno i to radite tako što odvrnete ek ventile – pustite da voda dođe do slavine na sudoperi (kako zameniti slavinu na sudoperi). Ventile otvorite delimično i polako, radi normalnog povećanja pritiska u sistemu creva i slavine. Ukoliko je sve suvo (svi delovi i spojevi), otvorite ventile polako do kraja.

Otvorite slavine i testirajte pritisak vode. U slučaju da pritisak vode nije isti kao ranije, proverite da li ste otvorili ventil do kraja (kako zameniti slavinu na sudoperi). Ako je ventil otvoren do kraja, napravili ste propust u radu ili postoji fabrički problem u slavini ili crevu. Potrebno je da pozovete vodoinstalatera – kontakt.


Važno!

Ako niste 100% sigurni u sebe da možete da obavite zamenu slavine na sudoperi, pozovite vodoinstalatera da Vam profesionalno obavi zamenu. Nemojte dovoditi sebe u situaciju da morate da zovete vodoinstalatera kada nastane poplava i kada šteta brzo raste (kako zameniti slavinu na sudoperi).

Šta može poći naopako?

Prvenstveno većina ventila u Beogradu i u celoj Srbiji je poluispravno ili neispravno. Zapitajte se kada ste zadnji put prekontrolisali ili čak promenili ventil. Ventil može da pukne prilikom zatvaranja ili otvaranja, jedino vešta ruka vodoinstalatera to može da oseti i zameni ventil na vreme.

Prilikom pucanja ventila, voda pod izuzetno velikim pritiskom izlazi iz ventila i poplava kuhinje je brza uz prilično napredovanje u susedne prostorije. U slučaju da Vam se opisano dogodi, saznajte na vreme >> šta raditi u slučaju poplave stana/kuće <<.

Zatim, moguća je neadekvatna montaža nove slavine i vodovodnih creva što može da napravi sličan scenario koji smo iznad opisali.

Ovo su realne situacije koji se zaista i dešavaju nekoliko puta nedeljno samo na teritoriji grada Beograda. Tada, naši timovi stižu u najkraćem vremenskom periodu do naših sugrađana i rešavaju havarije.

Budite pažljivi,

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim


Slične teme:

Kako zameniti sifon

Koliko trudnica troši tople vode

Pozovite nas!