Potrošnja bojlera

Potrošnja bojlera tokom mesec dana i kako je smanjiti. Potrošnja bojlera za prosečnu porodicu. Potrošnja bojlera – sve informacije na jednom mestu.


Sama potrošnja bojlera zavisi od nekoliko faktora od kojih neki više a neki manje utiču na potrošnju. Ukoliko ih sve budete ispoštovali, potrošnja bojlera može da smanji Vaš račun za struju.

Potrošnja bojlera je ovisna od njegove starosti, stanja, rada tokom dana i naravno Vaše želje da koristite toplu/vrelu vodu.


Potrošnja bojlera

Starost bojlera utiče na potrošnju bojlera iz logičnog razloga – star je. Ako uzmemo za primer da se ne servisira u preporučenom vremenakom periodu, što je kod nas popularno, dobijamo veću potrošnju (potrošnja bojlera).

Potrošnja bojlera direktno je povezana sa njegovim stanjem. Već smo pomenuli redovan servis bojlera koji omogućuje njegov pravilan rad. Poput automobila, bojler zahteva servis na odredjeni vremenaki period a to je 6-12 meseci u zavisnosti od korišćenja bojlera (potrošnja bojlera).

Ukoliko se bojler ne servisira na vreme, količina tople vode u njemu vremenom opada. Takođe, vreme. zagrevanja bojlera se znatno produžava, sa time raste i potrošnja bojlera.

Vreme koje bojler radi utiče na njegovo stanje i naravno na potrošnju (potrošnja bojlera). Za prosečnu porodicu od 4 člana i normalnu potrošnju tople vode bojler nema potrebe da radi tokom čitavog dana. Za četvoročlanu porodicu, voda u bojleru se može zagrevati tokom noći kada je jeftinija električna energija. Eventualno dogrevanje bojlera u pojedinim situacijama (potrošnja bojlera).

U bojleru se tokom grejanja vode kamenac lepi za grejač (koji se nalazi u dnu bojlera), takođe i skuplja u dnu bojlera (potrošnja bojlera). Tada grejač greje kamenac a kamenac vodu – prosto rečeno. Kamenac slabo prenosi toplotu na vodu i time se voda duže greje.

Što duže bojler greje vodu, više se kamenca taloži u njemu (potrošnja bojlera).


Potrošnja bojlera - stanje grejača - Vodoinstalateri Beograd Tim

Potrošnja bojlera – stanje grejača – Vodoinstalateri Beograd Tim


Naš savet – potrošnja bojlera

Najbolje bi bilo ukoliko ste u mogućnosti da stari bojler zamenite novim – efikasnijim. Takođe, servis bojlera na 12 meseci sprečava skupljanje kamenca u bojleru. Sagledajte Vaše potrebe za toplom vodom, koliko je zaista potrebno da Vam bojler bude uključen. Potrošnjom tople/mlake vode prilikom kupanja umesto vrele, ostavljate više zagrejane vode za Vaše ukućane i ostale potrebe.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim


Slične teme:

Nov bojler 80l

Nov ili polovan bojler

Servis bojlera

Zamena grejača na bojleru

Čišćenje kamenca iz bojlera

Kaplje voda iz slavine

Hitne intervencije


 

Pozovite nas!