• Kako odlediti cevi u kupatilu i kuhinji?

Kako odlediti cevi u kupatilu i kuhinji na pravilan način. Opisaćemo Vam kako odlediti cevi u kupatilu i kuhinji, pratite naše savete.

Ukoliko Vam je pukla vodovodna cev usled smrzavanja, hitne intervencije – 011/407-8-100 i 064/049-111-4


KAKO ODLEDITI CEVI U KUPATILU I KUHINJI

Ukoliko su Vam zaledile, pročitajte ispod naše savete kako odlediti cevi u kupatilu i kuhinji. Cevi mogu da se nalaze u zidu ili van njega. To utiče na način njihovog odmrzavanja.

Kako odlediti cevi u zidu?

Otvorite slavine, baterije i česme iako voda ne teče. Na sledećoj stranici smo objasnili i zašto – Kako odlediti cevi

Ono što možete da uradite jeste da grejete kupatilo/kuhinju, sa fokusom grejnog tela ka zidu gde se nalaze zaleđene cevi. Nikako nemojte prislanjati grejna tela na sam zid, pogotovo ukoliko su velike snage. Dovoljno je da se sa umerene razdaljine usmeri izvor toplote ka pomenutom zidu. Grejanje kupatila ili kuhinje traje do onog momenta kada počne voda slobodno da teče.

Opisali smo Vam kako odlediti cevi u kupatilu i kuhinji koje se nalaze u zidu, ispod Vas upozoravamo na moguće greške.

Prilikom zagrevanja zida, pazite da ga ne zagrevate previše, može da dođe do pucanja zida ili pločica. Dovoljno je da se zid tokom par sati zagreje da bude topao nikako vruć.

Kako odlediti cevi van zida?

Otvorite slavine, baterije i česme iako voda ne teče (podrazumeva se). Pošto su cevi van zida njih možete grejati daleko lakše i potrebno Vam je manje vremena da se zaleđena cev odmrzne. Prekrijte cevi peškirima (tkanina koja zadržava što duže toplotu), prelivajte ih toplom vodom (ne vrela/vruća voda). Fen za kosu je dobar u ovom slučaju i sa njim se mogu zagrejati cevi, naravno bez preterivanja sa grejanjem.

Takođe, na gore opisan način grejnim telima možete grejati sve cevi. Pošto su u pitanju zaleđene cevi, najbezbednije je da odmaknete grejno telo toliko da ih ne ugrožava! Ukoliko preterano grejete zaleđenu cev, ona će pući. Dovoljno je da je grejete toliko da je topla i ništa iznad toga.

Grejanje cevi traje do onog momenta kada počne voda slobodno da teče.

Važno je da budete strpljivi i da ne žurite, da biste izbegli greške i pucanja zaleđene cevi.


KAKO ODLEDITI CEVI U KUPATILU I KUHINJI – VAŽNO

Tokom vrlo niskih temperatura zimi, vodovodne cevi se smrzavaju pri čemu može doći do njihovog pucanja. Isto tako prilikom odmrzavanja cevi može doći do istog. Procenat pucanja cevi je daleko manji ukoliko se pridržavate naših saveta iznad.

Važno je da znate da pucanje cevi prilikom promene temperature je normalna pojava. U slučaju da Vam se desi da cev pukne, znajte da se to može desiti svakome.

Polako pristupite problemu i rešavajte ga prateći naše savete.


Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Tagovano u temi