• Kako odlediti cevi u kupatilu i kuhinji?

Ukoliko Vam je pukla vodovodna cev usled smrzavanja, hitne intervencije – 011/407-8-100 i 064/049-111-4


Ukoliko su Vam zaledile, pročitajte savete kako odlediti cevi u kupatilu i kuhinji. Cevi mogu da se nalaze u zidu ili van njega. To utiče na način njihovog odmrzavanja.

Kako odlediti cevi u zidu?

Otvorite slavine, baterije i česme iako voda ne teče. Na sledećoj stranici smo objasnili i zašto – Kako odlediti ceviOno što možete da uradite jeste da grejete kupatilo/kuhinju, sa fokusom grejnog tela ka zidu gde se nalaze zaleđene cevi. Nikako nemojte prislanjati grejna tela na sam zid, pogotovo ukoliko su visoke snage. Dovoljno je da se sa umerene razdaljine usmeri izvor toplote ka pomenutom zidu. Grejanje kupatila ili kuhinje traje do onog momenta kada počne voda slobodno da teče. 

Kako odlediti cevi van zida?

Otvorite slavine, baterije i česme iako voda ne teče (podrazumeva se). Pošto su cevi van zida njih možete grejati daleko lakše i potrebno Vam je manje vremena da se zaleđena cev odmrzne. Prekrijte cevi peškirima (tkanina koja zadržava što duže toplotu), prelivajte ih toplom vodom (ne vrela/vruća voda). Fen za kosu je dobar u ovom slučaju i sa njim se mogu zagrejati cevi, naravno bez preterivanja sa grejanjem.

Takođe, na gore opisan način grejnim telima možete grejati sve cevi. Pošto su u pitanju cevi od plastike, najbezbednije je da odmaknete grejno telo toliko da ih ne ugrožava! Grejanje cevi traje do onog momenta kada počne voda slobodno da teče.


Važna napomena! Tokom niskih temperatura, vodovodne cevi se smrzavaju pri čemu može doći do pucanja istih. Isto tako prilikom odmrzavanja cevi može doći do pucanja. Procenat pucanja cevi je daleko manji ukoliko se pridržavate naših saveta. Pucanje cevi prilikom promene temperature je normalna pojava, tako da ukoliko Vam se desi da cev pukne, znajte da se to može desiti svakome.


Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Tagovano u temi